martes, 12 de abril de 2011

QUÈ ÉS EL PAC? RELACIÓ AMB LA PROPOSTA D’INTERVENCIÓ

El Departament d’Educació promou el Projecte per a la millora de la qualitat dels centres educatius públics (PMQCE) que té com a finalitat incrementar els resultats educatius, millorar la cohesió social i la inclusió, impulsar l’equitat, l’excel·lència, l’autonomia i la millora de la qualitat educativa.

Una de les línies d’actuació del PMQCE és concreta en l’elaboració del Pla d’Autonomia de Centre (PAC) amb format de pla estratègic.

El Pla d’Autonomia de Centre és un nou model de gestió de plans i projectes. La seva finalitat és promoure la major autonomia organitzativa, pedagògica i de gestió als centres educatius.
Es concreta en la planificació dels objectius a assolir, les estratègies i actuacions a aplicar al llarg de 4 anys, els recursos necessaris per a assolir-ho (acordats amb el Departament), els compromisos, el seguiment de la seva aplicació i la seva durada.

El Pla d’Autonomia de Centre (PAC) és relaciona amb la pròpia proposta d’intervenció psicopedagògica perquè a primer nivell de Cicle Superior (5è de primària) acordarem la metodologia/es de treball inclusiu a fer servir i escollirem la fitxa del PAC més adequada per recollir els resultats de l’ús de les metodologies de treball cooperatiu i inclusiu.
Destacar que també avaluarem la fitxa del PAC mitjançant l’ús d’indicadors i instruments d’avaluació que seran dissenyats. Per això farem una recollida i un buidatge de dades amb una mostra de professorat i alumnat de 5è de primària.

No hay comentarios:

Publicar un comentario