Després de veure el vídeo del programa Redes “El sistema educativo es anacrónico” veig que en Ken Robinson té raó quan diu que l’educació s’ha de relacionar amb la situació dels sistemes econòmics, la societat de la informació i la diversitat cultural. També ha de potenciar les habilitats i les destresses dels infants.
Crec que des de l’educació infantil si que es té en compte la creativitat.
De fet, el passat 19 de febrer vaig assistir a les III Jornades d’Educació Infantil a les Terres de l’Ebre on el tema era l’escola infantil creativa.
Es va fer una ponència sobre les connexions neuronals i la creativitat. També es van fer diverses mostres d’experiències: “Gaudir amb la llum, el color, la música i el cos”, “L’escriptura, el joc i la descoberta al parvaluari” i “L’explicació de contes”.
N’adjunto el programa:
Trobo que a primària es potencia molt menys el que reclama en Ken Robinson.
Tot i això, a l’escola s’ensenya cap a la societat de la informació: internet, PDI, blogs,... Però, per a fer-ho possible l’administració ha de comptar amb recursos i, precisament ara, no és un moment gaire adequat per a demanar-ne.
En Ken Robinson també dóna importància al tractament de la interculturalitat. Per exemple, al centre on treballo i on faig les pràctiques es potencia el ser un centre inclusiu i acollidor.
Pel que fa a la potenciació de les habilitats i les destresses dels infants crec que s’han de potenciar molt més.
Una altra cosa que trobo que està bé es que es digui que els infants han de ser feliços.
Malauradament, amb la situació econòmica i laboral que hi ha al país trobo que moltes famílies no estan passant per un bon moment i molts nens no són feliços.
Al lloc on jo treballo hi ha NEE per causes socioeconòmiques i/o socioculturals desfavoridores. Trobo que al vídeo que he vist no es reflexen aquestes situacions que cal tenir presents.